Відійшов у вічність Почесний громадянин Винник Ігор-Юрій Теодорович Маркевич

Відійшов у вічність Почесний громадянин Винник Ігор-Юрій Теодорович Маркевич

На 92-му році життя відійшов у вічність Почесний громадянин Винник Ігор-Юрій Теодорович Маркевич. Покійний прожив довге та прекрасне життя. Хоча його не оминули  горе й біда, адже його молодість припала на період Другої світової війни, польської окупації наших теренів. Та він завжди залишався оптимістом, любив і поважав людей, самовіддано з дитячих років боровся за Україну,

На 92-му році життя відійшов у вічність Почесний громадянин Винник Ігор-Юрій Теодорович Маркевич.

Покійний прожив довге та прекрасне життя. Хоча його не оминули  горе й біда, адже його молодість припала на період Другої світової війни, польської окупації наших теренів. Та він завжди залишався оптимістом, любив і поважав людей, самовіддано з дитячих років боровся за Україну, її волю й незалежність.

Довелося йому брати зброю до рук у роки Другої світової війни, щоб вибороти волю українцям. Війна назавжди розділила його з батьками, які у лихоліття війни покинули рідну землю й емігрували до США. А зовсім юний Ігор-Юрій Теодорович Маркевич заради сім‘ї покинув американську зону окупації й пішки через усю Німеччину та Польщу й під конвоєм червоних солдатів повернувся таки додому. Він рідних не застав, а про те, що його батько, мати й дві сестри в роки війни перебралися в Америку, довідався через багато років. У його рідній хаті в 1945 році вже мешкали сім‘ї депортованих із Польщі, тому пан Маркевич залишився навіть без власного житла. Його, тоді 18-річного, знову призвали в армію, але вже в радянську, де він прослужив аж сім років.

Удруге повернувшись у рідні Винники, одружився, виховав дітей, дочекався онуків і правнуків. Спорудив із дружиною новий будинок, працював майстром із ремонту холодильників. Із настанням у колишньому СРСР так званої перебудови йому нарешті дозволили відвідати своїх рідних у США. На жаль, його батьки тоді вже відійшли у вічність, тому він бачив живими  їх ще в роки Другої світової війни. Зустрівся тільки з рідними сестрами.

Не полишав ніколи пан Маркевич громадського життя. Особливо багато своєї праці доклав під час спорудження у Винниках храму святих рівноапостольних Володимира та Ольги.

Винниківська міська рада, виконавчий комітет, редакція газети «Винниківський Вісник» сумують з приводу смерті Ігоря-Юрія Теодоровича Маркевича та висловлюють співчуття рідним і близьким покійного.

Парастас відбудеться сьогодні, 20 січня о 20-00.

Похорон відбудеться в понеділок, 21 січня, о 12-00 з дому покійного за адресою: Винники, вулиця Руська, 19а.

visnyk
ADMINISTRATOR
PROFILE

Дивіться також

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано. Обов'язкові поля позначено *

Cancel reply

Останні новини