У Винниках озвучують документальний фільм про Осипа Куриласа

У Винниках озвучують документальний фільм про Осипа Куриласа

Нещодавно розпочалися зйомки документального фільму про відомого українського живописця, графіка, очільника мистецького відділу Пресової квартири Легіону УСС Осипа Куриласа. Він народився 7 серпня 1870 р. у Щирці. Помер 25 червня 1951 р. у Львові. Похований на Личаківському цвинтарі. Запис звуку відбувається у Винниках – на студії «ZABAVA RECORDS» . Про це розповіли її засновники  Богдан

Нещодавно розпочалися зйомки документального фільму про відомого українського живописця, графіка, очільника мистецького відділу Пресової квартири Легіону УСС Осипа Куриласа.

Він народився 7 серпня 1870 р. у Щирці. Помер 25 червня 1951 р. у Львові. Похований на Личаківському цвинтарі.

Запис звуку відбувається у Винниках – на студії «ZABAVA RECORDS» .

Про це розповіли її засновники  Богдан Іванишин і Сергій Габшій.

Студія звукозапису створена в 2010 році. Від того часу засновники-винниківчани мають багато творчих доробок, аранжувань, під які співають відомі артисти. Працювали з популярними виконавцями, зокрема – Павлом Табаковим, гуртом «ТІК», Софією Фединою, Віктором Винником («МЕРІ») та ін.

Зараз Б. Іванишин і С. Габшій записують звук до фільму про Осипа Куриласа.

Голос заслуженного артиста України, «піккардійця» Славка Нудика звучатиме як голос автора. Документальні тексти Осипа Куриласа начитуватиме відомий «заньківчанин» Януш Юхницький.

Режисер фільму Роман Метельський  зазначив, що документальну стрічку знімають про митця, який незаслужено забутий: «У 45 років, маючи за спиною потужну художню школу, клієнтуру в усій Європі, Курилас залишив усе й пішов рядовим до лав Українських січових стрільців».

На фото зліва направо: Роман Метельський, Славко Нудик, Сергій Габшій, Богдан Іванишин.

visnyk
ADMINISTRATOR
PROFILE
Лариса КУБСЬКА

Дивіться також

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано. Обов'язкові поля позначено *

Cancel reply

Останні новини