Фтоархів «ВВ»: колектив СЗШ №47 на демонстрації у 1963 році

Фтоархів «ВВ»: колектив СЗШ №47 на демонстрації у 1963 році

У фотоархіві редакції «Винниківського Вісника» зберігаються сотні безцінних світлин, що стосуються історії Винник. Пропонуємо читачам світлину з колективом місцевої школи №47 на демонстрації 9 травня 1963 року. Саме цю дату хтось дбайливо написав на цій світлині. У радянський період (читачі середнього й старшого віку мають про це пам‘ятати) впродовж року проводилося три демонстрації: першого та

У фотоархіві редакції «Винниківського Вісника» зберігаються сотні безцінних світлин, що стосуються історії Винник.

Пропонуємо читачам світлину з колективом місцевої школи №47 на демонстрації 9 травня 1963 року. Саме цю дату хтось дбайливо написав на цій світлині.

У радянський період (читачі середнього й старшого віку мають про це пам‘ятати) впродовж року проводилося три демонстрації: першого та дев‘ятого травня та сьомого листопада.

Для московської влади це були ідеологічні заходи, які мали на меті демонструвати єдність усього радянського народу, поширювати серед людей московську брехню тощо.

Але для багатьох мешканців позитивом ставало вже те, що ці дні були вихідними. Тому у травні люди мали змогу працювати на городах.

На цій світлині першим ліворуч крокує тодішній директор СЗШ №47 пан Дорман. Четвертою ліворуч іде Марія Павлівна Бекар – викладач алгебри та геометрії у згаданому навчальному закладі. Наші читачі мають пам‘ятати й інших педагогів, які є на цій світлині.

Також цікавим є те, якою 58 років тому була центральна вулиця Винник – Галицька.

Ліворуч бачимо паркан із дерева. Також дорожнє полотно тоді було значно нижче щодо садиб. Зміни просто вражаючі. Але ж  промайнуло майже шість десятків років. До речі, тодішній керівник СЗШ №47 Дорман помер на робочому місці – у своєму кабінеті. На посаді директора школи його замінив пан Зеновій Слота, згодом школу довго очолював Йосип Годунько.

А зараз цей навчальний заклад успішно очолює Петро Стефанишин.

Школу було розбудовано, виконано багато ремонтних робіт. Зараз у СЗШ №47 завершують спорудження спортзалу та чотирьох класних приміщень. Тому маємо багато позитивних зрушень!

visnyk
ADMINISTRATOR
PROFILE
Володимир ГАВРИЛІВ

Дивіться також

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано. Обов'язкові поля позначено *

Cancel reply

Останні новини