Засуджено підпалювачів автомобіля колишнього мешканця Винник та екс-генпрокурора України

Засуджено підпалювачів автомобіля колишнього мешканця Винник та екс-генпрокурора України

Восьмого вересня Личаківський райсуд Львова своїм рішенням засудив двох мешканців Львова за підпал чужої машини. Як з‘ясувалося, у ніч з третього на четверте липня 2016 року, двоє невідомих чоловіків скоїли підпал автомобіля марки «БМВ» на вулиці Олеся у Львові. Обидвох підпалювачів було одразу ж затримано в парку «Погулянка». Усе це стало відомо з вироку суду.

Восьмого вересня Личаківський райсуд Львова своїм рішенням засудив двох мешканців Львова за підпал чужої машини.

Як з‘ясувалося, у ніч з третього на четверте липня 2016 року, двоє невідомих чоловіків скоїли підпал автомобіля марки «БМВ» на вулиці Олеся у Львові.

Обидвох підпалювачів було одразу ж затримано в парку «Погулянка».

Усе це стало відомо з вироку суду. Також з‘ясувалося, що ввечері третього липня на вулиці Зеленій у Львові автомобіль марки «БМВ» випадково потрапив колесом у калюжу й заляпав одяг  перехожого, який виявився дуже злопам‘ятним. Чоловік запам‘ятав номер машини й прослідкував за нею. А вже зранку, о четвертій годині, він узяв зі собою свого товариша та пляшку з бензином і повернувся на майданчик, де стояв припаркований автомобіль марки «БМВ». Друзі облили капот автомобіля бензином і підпалили.

Вже утікаючи, вони побачили правоохоронців. Після цього вони ще більше налякалися й почали чимдуж бігти у паркову зону. Така їхня поведінка привернула увагу правоохоронців, які й затримали обидвох зловмисників.

Згодом з‘ясувалося, що автомобіль належить колишньому мешканцю Винник і колишньому генпрокуроу України Олегу Махніцькому.

Олег Махніцький також був членом виконавчого комітету колишньої Винниківської міськради.

У 2012 році від ВО «Свобода» його було обрано у ВРУ. А після Революції гідності з 28 лютого до 18 червня Олег Махніцький працював на посаді генпрокурора України. На жаль, саме впродовж цього періоду з України втекла найбільша кількість убивць майданівців. Але це вже інша історія.

А підпалювачів суд покрав ув‘язненням із іспитовим терміном. Ініціатор підпалу отримав п‘ять років в‘язниці з іспитовим терміном – три роки. Другий підпалювач отримав чотири роки й 2,5 роки іспитового терміну.

Декілька років тому про підпали своїх машин у правоохоронні органи також заявляли колишній мер Винник Сергій Уваров і колишній посадовець ЛМР Валерій Потюк (ці події трапилися у Винниках).

Тоді поліція так і не розкрила згадані злочини. А у Сергія Уварова автомобіль ще й викрали.

Щодо компенсації збитків за підпал машини пана Махніцького, то у рішення суду зазначено, що їх покрила страхова компанія (згоріло два колеса).

visnyk
ADMINISTRATOR
PROFILE
Володимир ГАВРИЛІВ

Дивіться також

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано. Обов'язкові поля позначено *

Cancel reply

Останні новини