У День української писемності та мови в СЗШ № 29 організували зустріч із письменницею Надією Мориквас

Гостею на уроці української літератури рідного краю у СЗШ № 29 сьогодні, 9 листопада, була письменниця, яка живе у Винниках, Надія Мориквас. Школярі не були пасивними учасниками літературного заходу, а підготували інформацію про життя та творчість пані Надії, яку зачитали учні 9-А класу Ірина Буць і Назар Врецьона. Надія Мориквас декламувала власні поезії, зокрема «Моє

Гостею на уроці української літератури рідного краю у СЗШ № 29 сьогодні, 9 листопада, була письменниця, яка живе у Винниках, Надія Мориквас.

Школярі не були пасивними учасниками літературного заходу, а підготували інформацію про життя та творчість пані Надії, яку зачитали учні 9-А класу Ірина Буць і Назар Врецьона.

Надія Мориквас декламувала власні поезії, зокрема «Моє серце в Кальварії», поему «Танці на льоду», зазначивши, що належить до письменників, які починали творчий шлях із віршів.  А далі була захоплива подорож у світ її книжок, що написані у Винниках, – «Корнелія» і «Винова гора». Також Надія Мориквас розповіла дітям про те, як вибирати книжки для читання, чим особливий жанр есе, яке місце займає читання для формування культури особистості й чому молитва, слово, книжка є найкращими оберегами.

«У рамках Нової української школи ми проводимо музейні уроки та уроки української літератури рідного краю, – розповіла заступник директора СЗШ № 29 з навчально-виховної роботи Ореста Стасів. – Сьогодні на такий урок до учнів 9-А, а також 9-В та 10-В класів ми запросили винниківчанку, письменницю Надію Мориквас. Ця літературна зустріч присвячена Дню української писемності та мови, який щороку відзначають у нашій державі саме 9 листопада».

1 comment
visnyk
ADMINISTRATOR
PROFILE
Лариса КУБСЬКА

Дивіться також

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано. Обов'язкові поля позначено *

Cancel reply

1 Comment

  • надия мориквас
    12.11.2018, 17:36

    Дякую!

    REPLY

Останні новини