Винниківчани хворіють на ГРВі

Винниківчани хворіють на ГРВі

Із понеділка, 3 грудня, до середи, 5 грудня, у винниківському поліклінічному відділенні зареєстровано 34 випадки гострих респіраторних вірусних інфекцій. Серед людей, які захворіли, переважають діти. «Хоч хворих і багато, але загалом ситуація зі захворюваністю на ГРВі в межах норми, – каже завідувач 2-го поліклінічного відділення 6-ї міської клінічної поліклініки Львова Надія Жигало. – Просимо винниківчан

Із понеділка, 3 грудня, до середи, 5 грудня, у винниківському поліклінічному відділенні зареєстровано 34 випадки гострих респіраторних вірусних інфекцій. Серед людей, які захворіли, переважають діти.

«Хоч хворих і багато, але загалом ситуація зі захворюваністю на ГРВі в межах норми, – каже завідувач 2-го поліклінічного відділення 6-ї міської клінічної поліклініки Львова Надія Жигало. – Просимо винниківчан бути уважними до власного здоров’я, дотримуватися простих методів профілактики: часто мити руки, провітрювати приміщення, робити вологе прибирання, зволожувати слизові оболонки і не забувати про гаджети, адже смартфон – один із найбрудніших предметів, поверхню якого потрібно обробляти спеціальними вологими серветками для техніки. Якщо ж ви все ж таки захворіли, звертайтеся за допомогою до лікаря. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я».

Нагадаємо, ГРВІ – це група вірусних інфекцій, які характеризуються загальними проявами (наприклад, підвищення температури, ломота в тілі) та ураженням слизової оболонки дихальних шляхів. Людина, яка хворіє на ГРВІ, вважається заразною за декілька днів до появи перших проявів хвороби та поки не пройдуть всі симптоми. У більшості випадків цей період становить близько 2 тижнів. Як правило, загальні прояви з’являються протягом перших двох-трьох днів, і саме в цей період існує найвищий ризик заразитися вірусом від хворого.

visnyk
ADMINISTRATOR
PROFILE
Лариса КУБСЬКА

Дивіться також

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано. Обов'язкові поля позначено *

Cancel reply

Останні новини