У Винниках відбулася зустріч з автором детективів Віктором Янкевичем

У Винниках відбулася зустріч з автором детективів Віктором Янкевичем

Сьогодні, 6 лютого,  бібліотека для дорослих підготувала сюрприз для читачів – зустріч з кременецьким літератором Віктором Янкевичем, який пише детективи. Модератором була відома письменниця-фантаст із Винник Ярина Каторож. «Нам дуже приємно, що Віктор Янкевич улітку презентував у Винниках свій перший детектив «Тенета», що за підсумками 2018 року ввійшов у п’ятірку найкращих детективів, – зазначила завідувач бібліотеки

Сьогодні, 6 лютого,  бібліотека для дорослих підготувала сюрприз для читачів – зустріч з кременецьким літератором Віктором Янкевичем, який пише детективи. Модератором була відома письменниця-фантаст із Винник Ярина Каторож.

«Нам дуже приємно, що Віктор Янкевич улітку презентував у Винниках свій перший детектив «Тенета», що за підсумками 2018 року ввійшов у п’ятірку найкращих детективів, – зазначила завідувач бібліотеки Ірина Андрухів.  – Його творчістю цікавляться і молодь, і літні люди, тому так багато винниківчан прийшли на зустріч із сучасним письменником».

Привітав талановитого літератора заступник міського голови Винник Богдан Шустер.

Ярина Каторож представила гостя читацькій громаді, акцентуючи увагу на його літературних здобутках, зокрема – на динамічному екшені зі стріляниною і погонями «Копія».

Він завітав у наше місто з розповіддю про свій перший соціальний детектив «Тенета», який грунтується на реальних подіях, і новий детектив «Копія», що  має повністю вигаданий сюжет.

«Я хотів написати детектив, але Кременець – спокійне місто, кримінальні події трапляються там рідко, – пояснив автор, – тому основу для книги знайти було важко. Але я прочитав у газеті статтю про чоловіка, який шукав у соцмережах морально нестійких молодих жінок і доводив їх до самогубства. Історія про це – у «Тенетах». А герой мого наступного детективу– «Копія» – навпаки, позитивний чоловік, який займається спортом, має вищу освіту, але розчарувався і став заробітчанином у Польщі. Події розгортаються у вигаданому невеликому західноукраїнському місті Теренець, що нагадує реальне місто з його життям і проблемами…»

visnyk
ADMINISTRATOR
PROFILE
Лариса КУБСЬКА

Дивіться також

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано. Обов'язкові поля позначено *

Cancel reply

Останні новини