У металевих контейнерах, які знайшли на околиці Винник, тридцять років переховували ртуть

У  металевих контейнерах, які знайшли на околиці Винник, тридцять років переховували ртуть

У лісовому масиві на околиці Винник учора, 11 лютого, було виявлено два металеві герметичні контейнери (в районі вулиць Богдана Хмельницького та Забави). Станом на ранок 12 лютого вони ще знаходилися в лісі. Фахівці довго визначали вміст цих контейнерів. Як з‘ясувалося, у цих контейнерах таки була ртуть. Про це розповів представник Личаківського відділу поліції міста Львова,

У лісовому масиві на околиці Винник учора, 11 лютого, було виявлено два металеві герметичні контейнери (в районі вулиць Богдана Хмельницького та Забави).

Станом на ранок 12 лютого вони ще знаходилися в лісі. Фахівці довго визначали вміст цих контейнерів. Як з‘ясувалося, у цих контейнерах таки була ртуть.

Про це розповів представник Личаківського відділу поліції міста Львова, майор Олег Строцький.

«У двох контейнерах було виявлено й вилучено станом на 14:30 дванадцятого лютого загалом п‘ятдесят кілограмів ртуті, – мовить майор Олег Строцький. – Цікаво, що контейнери були дбайливо загорнуті у целофанові пакети. В одній зі  сховок ми виявили пляшку на якій була дата – 1989 рік! Отож, небезпечні для життя й здоров‘я контейнери там зберігалися протягом 30 років! Як відомо, ртуть дуже дорого коштує. Мабуть, зловмисник колись викрав ці контейнери на одному з підприємств, але реалізувати з різних причин не встиг. На щастя, зараз їх уже вилучено й небезпеки для життя та здоров‘я людей  немає».

1 comment
visnyk
ADMINISTRATOR
PROFILE
Володимир ГАВРИЛІВ

Дивіться також

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано. Обов'язкові поля позначено *

Cancel reply

1 Comment

Останні новини