“Міфічні” циганки: відкриті двері помешкання сприяли злодіям швидко нажитися на чужому майні

“Міфічні” циганки: відкриті двері помешкання сприяли злодіям швидко нажитися на чужому майні

Щоб вберегтися від злодіїв, інколи достатньо просто закрити вхідні двері. Господарі частенько не надають цьому значення, якщо вони знаходяться вдома. Проте злодії не нехтують грабувати людей серед білого дня. …Двоє дітей дошкільного віку залишилися вдома з бабусею. Вони бавилися на першому поверсі будинку, а жінка пішла дивитися телевізор до себе в кімнату, що на другому

Щоб вберегтися від злодіїв, інколи достатньо просто закрити вхідні двері. Господарі частенько не надають цьому значення, якщо вони знаходяться вдома. Проте злодії не нехтують грабувати людей серед білого дня.

…Двоє дітей дошкільного віку залишилися вдома з бабусею. Вони бавилися на першому поверсі будинку, а жінка пішла дивитися телевізор до себе в кімнату, що на другому поверсі.

Брат із сестрою у вітальні грали в «Наздожени мене». Раптом вони побачили в кімнаті кількох циганок, які, не звертаючи на них уваги, нишпорили будинком. Малюки втекли в кімнату й зачинилися зсередини. Старший хлопчик вирішив зателефонувати татові. Батько відразу не повірив розповіді сина про циганок удома, але зателефонував бабусі. На жаль, вона не почула дзвінка, бо телефон залишила у вітальні.

Чоловік відпросився з роботи й поїхав додому. Зайшовши в будинок, не побачив ніяких циганів. Усе було чисто й на своїх місцях. Тож насварив дітей за те, що вони понавигадували. Допомагала «виховувати» онуків і бабуся, мовляв, вона була постійно вдома і ніхто чужий до них не приходив.

Увечері повернулася з роботи мама. Послухавши історію, яку розповів чоловік, також не повірила дітям, але таки заглянула в шкатулку, де зберігала прикраси. Золота не було.

«Зазвичай злодії грабують ті квартири чи приватні будинки, господарі яких відсутні, а їх оселі відповідно залишені без належного нагляду й не оснащені технічними засобами захисту, – зазначив представник ВП Личаківського району міста Львова, майор Олег Строцький. – Але найшвидше можна проникнути в помешкання, двері якого відчинені й немає перепон, щоб туди зайти.  Як результат – гроші, цінні речі, прикраси легко потрапляють до рук зловмисників. Тож вкотре нагадуємо про те, щоб громадяни не нехтували найпростішими правилами безпеки і, навіть перебуваючи вдома, закривали вхідні двері, а не сподівалися на те, що вони почують, якщо хтось зайде.  Водночас закликаємо громадян до пильності: якщо ви помітили біля вашого чи сусіднього будинку підозрілих осіб або стали очевидцем неоднозначної ситуації, повідомте про це правоохоронців за номером «102». Так ви зможете запобігти ймовірному злочину або допоможете в затриманні причетних до уже вчиненого злодійства».

visnyk
ADMINISTRATOR
PROFILE
Лариса КУБСЬКА

Дивіться також

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано. Обов'язкові поля позначено *

Cancel reply

Останні новини