У Винниках відкрито виставку «Українська Друга світова війна»

У Винниках відкрито виставку «Українська Друга світова війна»

У неділю, першого вересня, у Винниках відкрито виставку «Українська Друга світова війна». Виставку підготував Український інститут національної пам‘яті й присвятив 80-ій річниці початку Другої світової війни. Організатори цього заходу намагаються показати історію найжахливішої світової бойні  з погляду України. Адже наш народ зустрів цю трагічну подію, не маючи власної держави. Тому кожний окупант намагався використати всі

У неділю, першого вересня, у Винниках відкрито виставку «Українська Друга світова війна».

Виставку підготував Український інститут національної пам‘яті й присвятив 80-ій річниці початку Другої світової війни.

Організатори цього заходу намагаються показати історію найжахливішої світової бойні  з погляду України.

Адже наш народ зустрів цю трагічну подію, не маючи власної держави.

Тому кожний окупант намагався використати всі ресурси нашої землі на свою користь.

Вогняним валом Друга світова війна аж двічі  прокотилася територією України, знищуючи все на своєму шляху. І людей, і міста та села!

Через бездержавність наші молоді хлопці та дівчата були змушені воювати в чужих арміях, захищаючи інтереси чужинців.

Усе це (а саме: трагедію українців, які потрапили в безжальні жорна цієї війни)  відвідувачі виставки мають змогу побачити на стендах (вони розташовані прямо на тротуарі) із фотографіями та документами згаданого періоду.

Виставка відбувається за адресою: Винники, вулиця Шевченка, 2 (біля дитячої бібліотеки).

Також нагадаємо читачам, що сьогодні у Польщі відбуваються заходи, які також присвячені 80-річчю початку Другої світової війни. Лідери усіх держав, які брали участь у цих подіях 80 років тому, запрошені в Польщу. Перебуває зараз там і Президент України Володимир Зеленський.

А лідера країни-агресора Росії – кривавого карлика Путіна – організатори не запросили. Вони вважають, що таким країнам, як Росія не місце серед цивілізованих держав. Згадали сьогодні поляки під час відзначення згаданих подій і злочинну змову комуністів і нацистів у серпні 1939 року. Згадали також і про дружбу тодішніх тиранів Гітлера та Сталіна. Тому в Москві сьогодні лише люто скреготять зубами, бо вони залишилися за межами людського цивілізованого світу. Так їм і треба!

visnyk
ADMINISTRATOR
PROFILE
Володимир ГАВРИЛІВ

Дивіться також

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано. Обов'язкові поля позначено *

Cancel reply

Останні новини