У Шевченківському гаю експонують ікони 13-річної винниківчанки Віти Мостової

У хаті зі с. Тухолька в Музеї народної архітектури і побуту розміщена експозиція «Пустіть дітей…»  юної талановитої іконописиці з Винник, дочки священика  Віти Мостової. Ця виставка – друга персональна. Перша відбулася в травні минулого року у винниківській бібліотеці для дорослих. Виставка обдарованої винниківчанки «Пустіть дітей…»  – можливість пізнати духовний світ юної мисткині, відчути добру енергетику,

У хаті зі с. Тухолька в Музеї народної архітектури і побуту розміщена експозиція «Пустіть дітей…»  юної талановитої іконописиці з Винник, дочки священика  Віти Мостової.

Ця виставка – друга персональна. Перша відбулася в травні минулого року у винниківській бібліотеці для дорослих. Виставка обдарованої винниківчанки «Пустіть дітей…»  – можливість пізнати духовний світ юної мисткині, відчути добру енергетику, любов і віру створених нею ікон та малюнків.

Представлені роботи – а їх десять – виконані на дошці (левкас, темпера, позолота) протягом останніх чотирьох років, починаючи з 2016. Саме у 2016 році Віта почала опановувати іконописну майстерність в Андрія Майовця в Іконописній школі «Капеланчики».

Ікона Найсвятішого Серця Ісуса, ікона Пресвятої Богородиці «Заступниця ненароджених», ікона Пресвятої Богородиці «Meruem Ana Evi» – створені Вітою цьогоріч.

Виставку Віти Мостової можна оглянути до 8 вересня включно.

Фото надані о. Любомиром Мостовим

visnyk
ADMINISTRATOR
PROFILE
Ростислав КУБСЬКИЙ

Дивіться також

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано. Обов'язкові поля позначено *

Cancel reply

Останні новини