Винниківська міська рада привітала з 95-річним ювілеєм винниківчанку Олену Янду!

У середу, дев‘ятого жовтня, виповнилося 95 років мешканці Винник Олені Степанівні Янді! Пані Олена впродовж 43 років працювала кухарем у Винниківській санаторній школі-інтернаті. А ще ця жінка понад 45 років була господинею на весіллях. Адже в минулі десятиріччя весілля переважно влаштовували вдома. Це була давня традиція, яка вже відійшла в минуле (тепер люди вимагають комфорту,

У середу, дев‘ятого жовтня, виповнилося 95 років мешканці Винник Олені Степанівні Янді!

Пані Олена впродовж 43 років працювала кухарем у Винниківській санаторній школі-інтернаті. А ще ця жінка понад 45 років була господинею на весіллях. Адже в минулі десятиріччя весілля переважно влаштовували вдома. Це була давня традиція, яка вже відійшла в минуле (тепер люди вимагають комфорту, тому батьки молодят переважно замовляють весільні бенкети в ресторанах, барах, інших розважальних чи харчових закладах). Тому Олену Степанівну Янду добре знають не лише у Винниках чи Львові, але й у навколишніх населених пунктах.

Та в житті кожної людини є різні періоди: і добрі, і не дуже. Адже пані Янда належить до категорії вигнанців із Закерзоння. Вона народилася (дев‘ятого жовтня 1924 року) й виросла в містечку Радимно, що неподалік Перемишля (тепер це територія Польщі). Її та її рідних польська комуністична влада в сорокових роках минулого століття насильно депортувала з прабатьківської землі.

Перші  роки вигнанці з рідної землі жили у Чишках. А згодом пані Олена з чоловіком спорудили хату у Винниках.

У цій хаті вона з родиною й мешкає. Тут і дочекалася такого поважного та чудового ювілею.

До речі, внук пані Олени – Олег Янда – воїн АТО, Почесний громадянин Винник.

Привітати з ювілеєм Олену Степанівну Янду прийшли представники гуманітарного відділу Винниківської міської ради Зоряна Корчовська та Галина Хомин, які побажали ювілярці міцного здоров‘я, великого щастя, радості, добробуту й родинного затишку.

visnyk
ADMINISTRATOR
PROFILE
Володимир ГАВРИЛІВ

Дивіться також

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано. Обов'язкові поля позначено *

Cancel reply

Останні новини