Копати городи, прибирати подвір’я, зрізати кущі: мешканці «Оселі» просять владу і винниківчан про роботу та допомогу

Копати городи, прибирати подвір’я, зрізати кущі: мешканці «Оселі» просять владу і винниківчан про роботу та допомогу

Зараз в «Оселі» у Винниках живе двадцять п’ять осіб. Ці люди гідні поваги, вони звикли заробляти на себе, а не жебракувати, та ще й допомагають іншим. Усі місця в  «Оселі» зайняті. І ще просяться… У складний час людям, які опинилися з різних причин на вулиці, сьогодні найважче. Ми можемо самоізолюватися в своїх помешканнях та й

Зараз в «Оселі» у Винниках живе двадцять п’ять осіб. Ці люди гідні поваги, вони звикли заробляти на себе, а не жебракувати, та ще й допомагають іншим. Усі місця в  «Оселі» зайняті. І ще просяться… У складний час людям, які опинилися з різних причин на вулиці, сьогодні найважче. Ми можемо самоізолюватися в своїх помешканнях та й то чуємо постійні нарікання, як важко сидіти вдома стільки часу. А тепер уявіть, що у вас цього дому нема… Моторошно? А є люди, які залишилися наодинці з коронавірусною інфекцією, бо в них нема де ізолюватися, нема даху над головою.

Спільнота «Оселя», яка опікується бездомними людьми, намагається вистояти в складній ситуації, коли, дотримуючись карантинних заходів, залишилася практично без можливостей заробляти і допомагати тим, хто потребує їхньої підтримки.

«Винниківчани можуть допомогти спільноті, адже після зими є робота на городах, треба прибрати подвір’я, зрізати кущі чи дерева, – каже  заступник голови Ради «Спільноти взаємодопомоги «Оселя» Наталя Саноцька. – Ми не цураємося ніякої допомоги – роботою, коштами, продуктами харчування, медикаментами, засобами захисту та гігієни. Пам’ятаймо, що бездомність варто сприймати не як особисту невдачу, а як суспільну».

Вже налагоджена робота з підтримки безпритульних людей розвалюється, як картковий будиночок. Адже, на виконання вимог щодо дотримання карантину, «Оселя» була змушена закрити благодійні крамнички, які були основним джерелом надходжень коштів для існування спільноти. Довелося перевести крамницю в онлайн-режим (https://www.instagram.com/oselya_store). Зачинилися ресторани та ринки, які віддавали «Оселі» залишки їжі. Через кризу містяни почали жити ощадно і не викидають їжу на смітник, з якого колись живилися нужденні. Деякі організації, які годували безпритульних, припинили благодійність через відсутність ресурсів і карантинні заходи.

«Безпритульні люди залишилися самі на порожніх вулицях міста. «Оселя», що завжди була і залишається голосом бідних, щочетверга ще годує близько 100 людей, дотримуючись всіх стандартів гігієни. Два дні на тиждень працює осередок підтримки безпритульних людей (їжа, одяг, можливість здійснювати гігієну, перша долікарська, соціальна та психологічна підтримка). Ми інформуємо безпритульних людей про пандемію, про симптоми хвороби і як діяти, якщо захворів. Ви можете долучитись до нашої праці, натиснувши кнопку «Підтримати» на сайті http://emaus-oselya.org/ua/?page_id=4055»  або сконтактуватися з нами за номерами: +38 (096) 42 64 796, +38 (093) 010 14 13. Часи вже не раз були непрості. Сподіваюся, виживемо і зараз», – розповіла Наталія Саноцька.

Фото: Спільнота “Емаус-Оселя”.

visnyk
ADMINISTRATOR
PROFILE
Лариса КУБСЬКА

Дивіться також

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано. Обов'язкові поля позначено *

Cancel reply

Останні новини