П‘ятого серпня в Україні вшановують пам‘ять жертв великого сталінського терору

П‘ятого серпня в Україні вшановують пам‘ять жертв великого сталінського терору

П‘ятого серпня в Україні вшановують світлу пам‘ять жертв великого сталінського терору. Захопивши у 1917 році владу у Російській імперії, комуністи закріпилися у ній з допомогою найжорстокішого терору. Своїми бездумними й непрофесійними діями вони довели народи тодішньої імперії до бідності й голоду. Там, де панували московські більшовики, розпочався голод, людоїдство. Та Леніна й його банду це

П‘ятого серпня в Україні вшановують світлу пам‘ять жертв великого сталінського терору.

Захопивши у 1917 році владу у Російській імперії, комуністи закріпилися у ній з допомогою найжорстокішого терору.

Своїми бездумними й непрофесійними діями вони довели народи тодішньої імперії до бідності й голоду. Там, де панували московські більшовики, розпочався голод, людоїдство. Та Леніна й його банду це зовсім не турбувало. Їх непокоїло лише одне: як втриматися при владі й грабувати все, що лишень можна.

І так брехнею, терором і грабунками населення радянська влада протрималася аж до 1991 року.

Було безліч людей, які робили спроби боротися з московськими комуністами. Та Москва раз-по-раз заливала цілі регіони колишнього СРСР кров‘ю, щоб і думки не було повставати проти  нелюдського кремлівського режиму.

Та поряд зі щоденним терором і вбивствами, в СРСР відбувалися окремі масштабні заходи щодо винищення незадоволених режимом людей.

Згадаймо для прикладу Голодомори в Україні ( їх було аж три!). Згадаймо депортації різних народів в СРСР, їх було дуже багато.

Але окремо стоїть Великий терор 1937-1938 років, коли Москва складала плани  та рознарядки щодо арештів і розстрілів людей на території всього СРСР. І знову ж таки в Україні репресії були наймасовішими та найжорстокішими.

За неповними даними у 1937-1938 роках на території колишнього СРСР було заарештовано 1548366 людей. З них було розстріляно 681692 особи (згідно рознарядки!). У цей період в СРСР щодень розстрілювали одну тисячу людей! Вдумаймось у ці цифри. Це були люди, лилася їхня кров! Вони хотіли жити й мали право на це.

За один рік в СРСР було розстріляно, для порівняння, місто з майже 700 тисячним населенням! Це всього за один рік! Вбили всіх: від старого до малого. І це робила Москва. Не даймо себе обдурити ще раз. Не слухаймо брехливі казки про добре життя у мирному СРСР. Тільки власна держава вбереже нас від подібних трагедій!

До речі, мав СРСР  і свого «стахановця з виконання покарань смерті». Ним був головний кат СРСР (звісно, разом з людоїдом Сталіним) Василь Блохін. За свій 30-річний «трудовий стаж», а він увесь час лише розстрілював людей, на рахунку цієї людиноподібної істоти до 50000 жертв! Ніхто не знає точної цифри, адже вбивав він і вдень, і вночі! Тому п‘ятдесят тисяч розстріляних цим катом людей – це приблизна цифра. Але для СРСР він був гордістю, бо країна СРСР була країною вбивць, брехунів, терористів, шахраїв. Усі чесні люди там були ворогами народу.

До речі, керував репресіями в ці трагічні роки начальник НКВС Єжов. І за вірну службу його також було… розстріляно в 1940 році. А всадив у цього нелюда кулю, здогадайтесь, почесний кат СРСР Василь Блохін, який згодом ще й  дослужився до генерала та навіть потрапив на короткий час у в‘язницю.

Варто зазначити, що практично всі найвищі чини НКВС і керівництво всіх їхніх терористичних підрозділів згодом були самі знищені. Причому, ці кати вмирали у тяжких муках. Їхні наступники чомусь завжди мали велику насолоду від того, що катували своїх колишніх начальників. Мабуть, це давня московсько-ординська традиція. Раб мусить замордувати раба.

До речі, немає єдиної думки й про смерть самого Сталіна. Одні дослідники кажуть, що наближені до нього особи його отруїли. Інші науковці доводять, що на підлозі підмосковної дачі валявся двійник цього ката. А самого Сталіна його «сподвижники» вбили за два тижні до його офіційної смерті. На жаль, Москва й далі тримає цю інформацію за «сімома замками». Та знаємо про трагічну долю дітей ката-Сталіна. Яків загинув у німецькому концтаборі (до речі, він там перебував разом з легендарним Степаном Бандерою). Василь помер молодим, відсидівши у радянській  в‘язниці. Лише донька Світлана змогла втекти з «радянського раю-пекла», який збудував її батько, в Америку. Тому її життя й склалося хоча б якось нормально (відносно).

Вшануймо всіх жертв московського терору. Не забуваймо, що в ці дні,  в ці години Росія здійснює агресію проти України. Тому вивчаймо свою історію, не будьмо байдужими. Бо від Путіна не буде милосердя нікому: ні старому, ні малому. Стіймо твердо на своїй землі й борімося за самостійну Україну.

На фото: один із десятків мільйонів жертв московського терору – колишній парох Винник о.Антін Поточняк, який десятки років був в‘язнем комуністичних концтаборів. Отець Антін Поточняк був замордований радянськими спецорганами у камері львівської в‘язниці в 1984 році

visnyk
ADMINISTRATOR
PROFILE
Володимир ГАВРИЛІВ

Дивіться також

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано. Обов'язкові поля позначено *

Cancel reply

Останні новини