Компетентно: Олексій Різник про плюси та мінуси створення Львівської ОТГ

Компетентно: Олексій Різник про плюси та мінуси створення Львівської ОТГ

Правник групи «Право і солідарність» Олексій Різник у першій серії подкастів про юридичний і не тільки аспект створення ОТГ поділився власними міркуваннями щодо Львівської об’єднаної територіальної громади: –Фактично відбувається укрупнення населених пунктів шляхом доєднання до Львова сіл і селищ, що навколо нього. Станом на 2020 рік населення України скоротилося і становить 45 мільйонів. Від’ємне сальдо

Правник групи «Право і солідарність» Олексій Різник у першій серії подкастів про юридичний і не тільки аспект створення ОТГ поділився власними міркуваннями щодо Львівської об’єднаної територіальної громади:

Фактично відбувається укрупнення населених пунктів шляхом доєднання до Львова сіл і селищ, що навколо нього.

Станом на 2020 рік населення України скоротилося і становить 45 мільйонів. Від’ємне сальдо населення склало практично двадцять відсотків. А керівництво в державі в межах адміністративних одиниць сіл, селищ залишилося те саме. Ця проблема давно назріла і її рано чи пізно треба було вирішувати.

У селах, а так склалося історично, процес урбаністики триває. Села вимирають, і працездатне населення поволі переселяється у великі міста. Такий процес відбувається у всьому світі й має назву – глобалізація та урбаністика.

Плюси глобалізації в тому, що всі процеси централізовані та контрольовані. У результаті легше управляти територією, менший склад рад, менше адміністративних одиниць і будь-які рішення можна приймати оперативно.

Але є проблеми. Переважає інститут загального над індивідуальним. Тобто розв’язання персональних проблем відходить на другий план, а суспільство певної територіальної громади стає пріоритетним. Отож такі галузі, як медицина, транспорт та інші, якими користується велика кількість людей, в результаті будуть покращуватися. Однак такі речі, як індивідуальне життя, спілкування між людьми, будуть відповідно нівелюватися і переводитися в загальну площину. Тобто поняття індивідуума як особи нівелюється само собою.

Отримують чи втрачають населені пункти, які увійшли до об’єднання?  Для міста Львова безпосередньо  в тих межах, в яких воно є, це великий плюс. Для адміністративних одиниць – сіл, селищ, людей, які там живуть, тягне ряд негативних намірів.

Вони не розуміють, куди вони рухаються. І, крім того, перед тим, як здійснювати будь-які об’єднання, треба було розробити або генеральний план, або показати модель, в якому ракурсі далі населені пункти будуть розвиватися.

https://www.facebook.com/riznykofficial/videos/753172925242318/

visnyk
ADMINISTRATOR
PROFILE

Дивіться також

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано. Обов'язкові поля позначено *

Cancel reply

Останні новини