“Винники мають мати статус міста, а не периферійного району Львова”, – Богдан Шустер

“Винники мають мати статус міста, а не периферійного району Львова”,  – Богдан Шустер

Заступник міського голови Винник Богдан Шустер розповів, що означає для Винник створення Львівської ОТГ (серія 2 подкастів групи “Право і солідарність” про юридичний і не лише аспекти створення Львівської ОТГ): -На сьогодні інститут місцевого самоврядування в Україні складає своєрідний іспит. Питання формування Львівської ОТГ має багато не до кінця розв’язаних питань. Зокрема, в контексті Винник

Заступник міського голови Винник Богдан Шустер розповів, що означає для Винник створення Львівської ОТГ (серія 2 подкастів групи “Право і солідарність” про юридичний і не лише аспекти створення Львівської ОТГ):

-На сьогодні інститут місцевого самоврядування в Україні складає своєрідний іспит. Питання формування Львівської ОТГ має багато не до кінця розв’язаних питань. Зокрема, в контексті Винник бачимо чимало недоліків, які знищують наше місто – місто, яке має самобутню сімсотлітню історію.

Сьогодні ми перебуваємо в судових процесах щодо перегляду Постанови Кабміну про затвердження Перспективного плану територій, оскільки нас, як громаду, як місцеву владу не поставили до відома, не було жодних перемовин, жодних консультацій щодо входження Винник до складу Львівської ОТГ.

Місто Винники, зокрема Винниківська міська рада була ініціатором альтернативного закону про агломерацію, яка б дала ширші повноваження і місцевим громадам, і більші перспективи самому Львову. Тоді такі міста як Винники змогли б продовжувати свою діяльність, зберегти самобутність.

У складі Львівської ОТГ ми станемо просто периферійним районом Львова. Я не хочу нікого образити, але в свій час і Кривчиці, і Левандівка, і Збоїща, і Білогорща також були самобутніми автономними одиницями.

Зараз ми бачимо, що Львівська міська рада не особливо звертає увагу на проблеми цих районів. І ми переживаємо, що Винники в недалекому майбутньому поповнять кількість отих районів Львова, які будуть не в пріоритеті у виконанні будь-яких робіт чи розвитку інфраструктури.  

Ми мали багато переговорів з інтелігенцією міста, з людьми, які мають вагомі здобутки в різних галузях. І всі висловилися за збереження статусу міста Винники як окремої одиниці, ну бодай в розрізі агломерації. Тому думка населення нашого міста є однозначною – Винники мають мати статус міста. 

https://www.facebook.com/ShusterBohdan/videos/646568989329551/

visnyk
ADMINISTRATOR
PROFILE

Дивіться також

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано. Обов'язкові поля позначено *

Cancel reply

Останні новини